A hallókészülék az élet minden területén fokozza a magabiztosságot

Azon hallássérültek előtt, akik megtapasztalhatják a hallókészülék előnyeit, kinyílik a világ, a hangok világa. Magabiztosabbak, öntudatosabbak lesznek életük minden területén: a párkapcsolatukban, a baráti kapcsolataikban, az iskolában, de még a bevásárlás alkalmával is… Egyszóval a hallókészülék segít az egyén fejlődésében, és abban, hogy kamatoztathassa a képességeit.

Tévedés azt hinni, hogy a hallókészülék hordása egyenlő a rokkantsággal. Sőt. A hiányzó hangokat pótolva teljesebbé teszi viselője életét.

Sokan megjátsszák magukat egy társaságban. Mivel a beszélgetésből csak vajmi keveset értenek, ezért zavarukat angyali mosollyal próbálják leplezni. Nem kérdeznek vissza, nem szállnak be a társalgásba, csak némán szenvednek. Sajnos ők előbb-utóbb el fognak oda jutni, hogy begubóznak otthonuk falai közé.

A hallókészülék az élet minden területén fokozza a magabiztosságot

Forrás: 123RF

Álmodj velünk!

 • Képzeld el, hogy végre érted a barátaid poénjait.
 • Álmodozz arról, hogy hallod a madárcsiripelést, reggel a vekker hangját, vagy ha a párod óvatosan oson a hátad mögött, mert át készül ölelni (aztán persze tehetsz úgy, mint aki nem hallja).

Szerencsére mindez egy rád szabott hallókészülékkel megvalósítható, megélhető a mindennapokban.

Az önbizalmat nem csak az fokozhatja, hogy egy hallókészülék tulajdonos sokkal jobban hall, hanem az is, hogy a mai készülékek gyakorlatilag észrevehetetlenek. Ráadásul az így szerzett magabiztosság olyan szárnyakat, annyi erőt ad egy hallássérültnek, hogy gyakorlatilag egyáltalán nem fogja szégyellni az állapotát, hanem büszkén felvállalja azt.

No persze nem csak pozitív hangokat fogsz hallani: élesebb lesz majd a dugóban a dudaszó, hangosabban hallod a közlekedési eszközök hangját, vagy épp az iskolacsengőét, de tulajdonképpen ezek a hangok is érted vannak. Figyelmeztetnek, gondolkodásra késztetnek, vagy épp segítenek.

Visszakaphatod az életed

A hallókészülék egy csoda, hiszen élvezetessé teszi számodra a mindennapokat. Visszakapod az életminőséged, és a rossz hallásod sehol sem hátráltat többé. Magabiztos leszel, bárhová is mész: baráti találkozóra, üzleti tárgyalásra, randira, vagy épp állásinterjúra.

TIPP: mindenhová vigyél magaddal egy pótelemet, így a jó hallásod, és a magabiztosságod töretlen maradhat.

A hallókészülék az élet minden területén fokozza a magabiztosságot

Forrás: Pexels

Mikor gyanakodj arra, hogy romlásnak indult a hallásod? Ha:

 • csak a hangosabb beszédet érted tisztán
 • gyakran megkéred a családtagjaidat, hogy jobban artikuláljanak
 • nem érted a beszédet, ha az illető hátat fordít neked
 • folyton felhangosítod a rádiót, a tévét, és ez utóbbin bekapcsolod a feliratot is.
A hallókészülék az élet minden területén fokozza a magabiztosságot

Forrás: Pexels

Bővebben itt olvashatsz arról, hogy milyen jelei és tünetei vannak a hallásvesztésnek. Jelentkezz még ma egy teljes körű ingyenes hallásvizsgálatra!

Tudtad? A hallásszűrés és a teljes körű hallásvizsgálat messze nem ugyanaz! (Erről többet is olvashatsz majd egyik következő bejegyzésünkben)

Nézzük csak, mennyi előnnyel jár számodra egy jól beállított, jó minőségű hallókészülék:

 • tisztán hallod a beszélgetést, nem kell folyton visszakérdezned
 • a hirtelen érkező erős hangokat nem hangosítja fel, vagy torzítja el
 • a hangminőség természetes lesz, azaz nem gépi hangon beszélnek majd az emberek
 • nem gerjed, a belső zajokat sem érzékeled
 • kényelmes, így szinte észre sem veszed, hogy hordod (nem kell állandóan igazgatni)
 • zajos környezetben sok esetben jobban hallasz, mint az akinek nincsen hallásvesztése

Egy szó, mint száz, egy hallókészülék tökéletes halláskomfortot ad. Akármilyen szituációban is vagy, rengeteget segít.

SAJNOS TÉNY: Az öregedéssel párhuzamosan sokunknak romlik a hallása, és egyre kevésbé éles a füle. Szerencsére kiváló hallókészülékek segítenek abban, hogy megőrizd, vagy visszakaphasd a hallásodat.

A hallókészüléket természetesen nem egyik napról a másikra fogd megszokni.

TIPP: Érdemes betartanod a fokozatosság elvét is: először még ne folyamatosan, hanem csak napi több alkalommal, fél-fél órákra helyezd be a füledbe, és csak a lakásban viseld, később növelheted a hordási időt, és kipróbálhatod zajosabb környezeteben is.

A hallókészülék az élet minden területén fokozza a magabiztosságot

Forrás: Pexels

Nem szabad szégyellned, hogy nem hallasz jól, mert csak ártasz vele magadnak, és a környezetednek. A kezeletlen halláskárosodásnak komoly következményei lehetnek.

Haladj a korral, ne zárkózz el a technikai segítségtől! Minél hamarabb kapod meg a készüléket, annál hamarabb is szokod meg a vele járó előnyöket.

Keress fel minket ingyenes hallásszűrésünkön! Ott megtudhatod, milyen lehetőségeid vannak. Itt foglalhatsz időpontot!